به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی امروز یکشنبه در نشست خبری آنلاین اظهار کرد: شک نکنید افرادی که ماسک نمی زنند حتما جریمه می شوند. به خاطر اینکه اگر جریمه نباشد، عده ای رعایت نمی کنند. پلیس و ناظران بهداشتی برای اعمال قانون برای افراد متخلف اقدام می کنند.
وی گفت: بیش از ۵۰ درصد مردم از اواخر اسفند همیشه پروتکل ها را رعایت کرده و ماسک زده اند ولی نیمی از مردم رعایت نکرده اند، اکنون رعایت این پروتکل ها مطالبه مردم است و می گویند چرا باید از افرادی که رعایت نمی کنند، بیماری بگیریم. باید این افراد جریمه شوند چون بقیه را به خطر می اندازند.
رئیسی افزود: همان طور که کمربندی بستن الزامی است و اگر پلیس ببیند جریمه می کند، مورد ماسک هم اول ارائه دهندگان خدمت مثل کارکنان حمل و نقل عمومی جریمه می شوند. مثلا اگر در تاکسی کسی ماسک نزند، اگر پلیس ببیند می تواند خودرو را متوقف کند. راننده خودش ۱۰۰ هزار تومان و به ازای هر مسافر ۲۰ هزار تومان جریمه می شود. مسافر هم ۵۰ هزار تومان جریمه می شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: در اتوبوس هم اگر افرادی رعایت نکنند. خود راننده، مسافران و شرکت آن اتوبوس از یک میلیون تا مبالغ بیشتر جریمه می شوند. در تهران چون سیستم حمل و نقل عمومی ضعیف است نمی توانیم اتوبوس را متوقف کنیم اما جریمه ها اعمال می شود.
وی افزود: در مورد اصناف اگر فردی که در یک صنف ارائه خدمت می دهد اگر خودش ماسک نزند یا مشتریانی را بپذیرد که ماسک نزدید اول اخطار می گیرد، در مرحله بعد ۳۰۰ هزار تومان و در مرحله بعد یک هفته پلمب میشود.
رئیسی گفت: در مورد افرادی است که در خیابان تردد می کنند، چند مکانیزم وجود دارد پلیس و بازرسان قطعا افراد را جریمه می کنند، دوربین های راهنمایی و انندگی با چهرهنگاری و کد ملی از همان سیستم که برای حجاب استفاده می شود، برای ماسک هم استفاده می کنند. پلیس راهنمایی و رانندگی کد ملی همه افراد را دارد و می داند کجا زندگی میکنید. برای افراد پیام میآید و جرایم به حساب وزارت بهداشت واریز می شود. برای مدیریت کرونا نیز از این استفاده می شود.
وی افزود: خودروهای شخصی جریمه نمیشوند اما اگر فرد از خودرو پیاده شد و ماسک نداشت. جریمه می شود. شماره حساب وزارت بهداشت به دولت اعلام شده، چند راه برای اخذ جریمه پیش بینی شده افرادی که جریمه می شوند به دولت بدهکار می شوند و از طرق مختلف می توانند پرداخت کنند ممکن است روی قبوض بیاید.
معاون وزیر بهداشت گفت: بیماری های تنفسی مثل آنفلوانزا یا هر بیماری تنفسی دیگر سه راه مقابله دارند، اول داروی موثر، دوم واکسن موثر و سوم رعایت بهداشت فردی وعمومی است، آنفلوانزا هم دارو و هم واکسن دارد و رعایت نکات بهداشتی بسیار بر روی آن موثر است، امسال در نیمکره جنوبی کمترین میزان آنفلوانزا را دشته اند حدود یک دهم سالهای قبل بوده است. رعایت اصول بهداشتی در پیشگیری از آنفلوانزا بسیار موثر بوده است.
وی گفت: اما کرونا نه داروی موثر و نه واکسن دارد فقط رعایت بهداشت فردی و عمومی موثر است. به همین علت نقش رسانه ها در آگاهی رسانی به مردم در کنترل این بیماری بسیار مهم است چون هیچ راهی جز افزایش آگاهی مردم نداریم. دنیا به این نتجه رسیده که محدودیت های شدید خیلی موثر نیست.
نظر شما